Известие

Collapse
No announcement yet.

зимни гуми за 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз зимата си карам с 205/65/15, а лятото с 205/60/15, зимните съвсем леко ми изтриха тази текстилната кора отзад в ляво, ама не е страшно.
    Иначе и дават 185 ама не мога, смешно тесни са ми като някаква играчка става. А това за тесните гуми зимно време сигурно е вярно ама ако имаш добър грайфер и добра зимна мека гума няма да има проблем, аз лично ти препоръчвам да си вземеш широки, каквито са ти летните.
    Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 13:06.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
      И все пак коя е най-висока? В реда в който си ги описал започваш от високо към ниско или..? Искам да си взема възможно най-високата и тясна - ходя по планините зимата и искам да газя по-дълбоко. Освен това като се друсаш по заледените коловози, високата гума поема по-меко и щади окачването.
      не от по-ниската към по високата съм ти ги подредил ( мислех че ще рабереш този знак "<" ) Най-висока е 195/65/15 разликата между 195/65/15 и 195/60/15 е 20 мм в диаметър, с две думи колата ще се вдигне с 1 см.
      Ex 156 SW 2,4 JTD .
      Renault Megane Grandtour 2010
      Ex Dedra 2.0 ieLS

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
        Аз зимата си карам с 205/65/15, а лятото с 205/60/15, зимните съвсем леко ми изтриха тази текстилната кора отзад в ляво, ама не е страшно.
        Иначе и дават 185 ама не мога, смешно тесни са ми като някаква играчка става. А това за тесните гуми зимно време сигурно е вярно ама ако имаш добър грайфер и добра зимна мека гума няма да има проблем, аз лично ти препоръчвам да си вземеш широки, каквито са ти летните.
        Да, бе - сам казваш, че накъсва текстила. Що да се преебава сам? И като се налепи леда в подкалниците и по гумата зимата, а че вземе да качи повечко хора и с багаж, кво става? Аз колицата я купих с летни 16-ки на 205 и отпред в левия подкалник вече имам протъркано и скъсано платното, дето пази от прахоляк да бие в ск. кутия. Няма какво да се чудя - за зимата взимам едни тънки 'свирки' и да са 15-ки и ще газя навсякъде
        Last edited by Pepo; d.m.y г., 13:42.
        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Аз миналата зима се опитах да карам с 205/55/16 и мога да ви кажа, че колата е като шейна! Зиманата гума трябва да е възможно най - тясна (до колкото позволява модела на колата) и възможно най - висока!

П.С. Няма всесезонна гума!!!!!!!
          Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
          Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
          Alfa Romeo 90 2.0 '87
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от botsos Покажи съобщение
            Аз миналата зима се опитах да карам с 205/55/16 и мога да ви кажа, че колата е като шейна! Зиманата гума трябва да е възможно най - тясна (до колкото позволява модела на колата) и възможно най - висока!

Ааааа...Добър ден! Кажи им бе, botsos Да не говорим какво става кога се качи човек в планината я на ски, я на сноу и пътят се случи непочистен, щото "...и тази година снегът пак ни изненада.."! Иначе винетки и данъци всички плащаме
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Е как какво става?! Оставаш си там! Преди години със 155цата ходин на Лале да карам борд. Мога да ти кажа, че със истинските зимни гуми нямах никакъв проблем да се кача до там! Мой приятел с Хлопел Вектра (и всесезонни гуми) не успя да мръдне повече от 200 метра без вериги....
              Alfa Romeo 90 2.0 '87
              sigpic

Comment

Ще трябва май да се взимат джанти+гуми за зимата.Тези 17" ...

Comment

Въпрос на избор можеш и от колело да си сложиш гуми и най добре ще газиш. Аз нито веднъж никъде не поднесох с моите 205-ци и съм доволен.
                  За всесезонната гума това са глупости, защото такава гума има и никак не са лоши, но са за други географски ширини където има малки температурни амплитуди, като Великобритания например. В България лятото +36 зимата -20 и затова не става.
                  К.М.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                    Въпрос на избор можеш и от колело да си сложиш гуми и най добре ще газиш. Аз нито веднъж никъде не поднесох с моите 205-ци и съм доволен.
                    За всесезонната гума това са глупости, защото такава гума има и никак не са лоши, но са за други географски ширини където има малки температурни амплитуди, като Великобритания например. В България лятото +36 зимата -20 и затова не става.
                    Е то по тоя логика, какво им пречи на англичаните да си карат с летни гуми цяла година?! Те ако имат 10 дена сняг - пак ще е добре!!!
                    Alfa Romeo 90 2.0 '87
                    sigpic

Comment

Е то по тоя логика, какво им пречи на англичаните да си карат с летни гуми цяла година?! Те ако имат 10 дена сняг - пак ще е добре!!!
                      Разликата в гумите не е само грайфера, основното е У МАТРИАЛА, там е разликата и затова. Факт е, че дори и най големите производители пускат такива гуми значи може. Лятната е за жегичка, зимната е за студ, всесезонната може при не голяма жега и не голям студ. Надявам се да ме разбереш, ако не те оставям да си живееш с мисълта, че няма такова животно, всесезонна гума.
                      К.М.

Comment

Минала зима бях и още съм със зимни 195 65 15 - марка няма да казвам че ме е срам( на харизан НОВ кон ....) Колата беше що годе стабилна. Един приятел сложи на неговата някакво скъпо Пирели 205/60/15 и колата му спеше на сняг по завоите - визирам преходи Белово - Юндола, Юндола - Белмекен, Велинград - Юндола и тн. Колеги които са минавали и ходили през зимния сезон там знаят какъв весел път е за минаване това.
                        '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                        Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                        Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Преди време имаше едно списание " МЕНТЕ " ,мисля че така се казваше,но това не етолкова важно. Та в него за първи път ми направи впечатление една статия за гуми.Там обясняваха какво да се гледа като се купуват гуми ІІ-ра употреба,какво е ДОТ и т.н.
                          Последните години доста се изписа по въпроса за т.нар. ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ТАКИВА НЯМА !!! Няма каучук направен за широк температурен диапазон. Последната1-2години една световноизвестна фирма за гуми се опитва да наложи на пазара всесезонни гуми,но ако прочетете характеристиките й ще видите,че неможе да се ползва от +36 до -20 Целзиеви градуса.
                          Всичко това написаното не е от мой личен опит,а от хора прехранващи се /направо преяждащи !/ от производство и продажба на гуми.
                          Нека да им се довери ида не си правим експериманти с живота си ,защото "НИКОЙ НЕ СИ КУПУВА АЛФА,ЗА ДА Я КАРА БАВНО " Колега,извинявай,че те цитирах!
                          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Каквито са ми летните такива са ми и зимните. 205/55/16
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Аз след няколко седмици ще купувам чисто нови зимни гуми на Алфата...проблем ли ще е ако купя 195/65/15 като сега карам 195/60/15(по книжка)..Смисъл дали ще опират в "мокетите" отзад и в подкалниците отпред при пълен ляв/десен?

П.С. Говоря за Алфа 147..
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
                                Преди време имаше едно списание " МЕНТЕ " ,мисля че така се казваше,но това не етолкова важно. Та в него за първи път ми направи впечатление една статия за гуми.Там обясняваха какво да се гледа като се купуват гуми ІІ-ра употреба,какво е ДОТ и т.н.
                                Последните години доста се изписа по въпроса за т.нар. ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ТАКИВА НЯМА !!! Няма каучук направен за широк температурен диапазон. Последната1-2години една световноизвестна фирма за гуми се опитва да наложи на пазара всесезонни гуми,но ако прочетете характеристиките й ще видите,че неможе да се ползва от +36 до -20 Целзиеви градуса.
                                Всичко това написаното не е от мой личен опит,а от хора прехранващи се /направо преяждащи !/ от производство и продажба на гуми.
                                Нека да им се довери ида не си правим експериманти с живота си ,защото "НИКОЙ НЕ СИ КУПУВА АЛФА,ЗА ДА Я КАРА БАВНО " Колега,извинявай,че те цитирах!
                                Аз не мога да разбера какви хора сте мислите ли изобщо. Казвам ти, че всесезонни гуми има да прав си за диапазона, но той не е такъв в цял свят. Има страни в които не е такава температурната амплитуда.
                                ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ ИМА, НО НЕ СТАВАТ ЗА НАШИТЕ ГЕОГРАФСКИ ШИРИНИ.
                                К.М.

Comment

Working...
                                X